Anja de Jonge, tekstschrijver in Vught

Een studie Letteren stond aan het begin van alles.

“Een grote zaal met tafeltjes, voor me een dik gebonden boek, dat een beetje muf ruikt. De bladzijden zijn zorgvuldig volgeschreven met pen, in een gelijkmatig handschrift, dat ik met enige moeite kan ontcijferen. Stap voor stap ontdek ik de geschiedenis van de Latijnse school van Tiel: een rector die duiven hield, de prijzen die leerlingen konden verdienen, ruzies tussen leraren. Van al die losse stukjes een verhaal maken, dat de lezers meeneemt naar die school in de achttiende eeuw.”
Daar, in dat archief, begon het. Het plezier in het uitzoeken, verzamelen, en er een mooi verhaal van maken.

Daarna volgde een onderzoek naar de huisvesting van ouderen en gehandicapten, een rapport over de gezondheid in een buurt in Rotterdam en een artikel over Franse vluchtelingen. Schrijven en redigeren voor een personeelsblad, stukjes voor een nieuwsbrief, ik doe het allemaal even graag.

Tegenwoordig werk ik (in deeltijd) als beleidsmedewerker bij een gemeente, daar schrijf ik vooral beleidsteksten.

In 2018 ben ik naast mijn baan begonnen met de Jonge schrijft, een combinatie waar ik veel plezier aan beleef.

Back to Top